Història i art


Nucli antic a la Tallada, església a Tor, pintures romàniques a Marenyà.

La Tallada té el seu origen en l’antic castell situat al cor del nucli històric, del qual se’n conserven encara importants panys de muralla i la major part de les torres de defensa del recinte.

Les obres de rehabilitació del Casc antic de La Tallada han posat al descobert nombroses restes arqueològiques, sobretot dins del perímetre que ocupa el C/ Castell.

Les restes pertanyen a un camp de sitges d’època alt medieval, anterior al castell (s. IX-XI). I, a edificacions que podrien formar part del castell i a les seves instal·lacions, així com part de la muralla i el pont que creuava el fossat de la muralla a la zona del Portalet. Les últimes restes localitzades, a la zona de l’església. Formen part de la necròpolis medieval.

Més informació


Les nostres rutes:


Pintures de Marenyà

 

Església romànica del s. XI. D’una sola nau, coberta amb volta de canó i absis semicircular, encara conserva les pintures originals, atribuïdes al mestre d’Osormort. A l’exterior està decorada amb arcuacions llombardes i té dos contraforts per cada costat, per aguantar el sobrepès que va representar la construcció d’un cos fortificat durant els s. XV o XVI.

Podreu visitar aquesta església a la ruta de les esglésies romàniques i a la ruta del puig Segalar.

Més informació: