Rutes turístiques

Tenim una oferta de quatre rutes degudament senyalitzades i amb cartells explicatius dels elements que requereixen especial rellevància.

La ruta de les esglésies romàniques

  • La Tallada – Marenyà – Tor – la Tallada: 6,4 km

Aquesta ruta passa per les tres esglésies romàniques dels nuclis de la Tallada, Marenyà i Tor.

Santa Maria de la Tallada és una església romànica del segle XIII, d’un estil de transició cap al gòtic; l’església de Sant Esteve de Marenyà conserva la decoració mural romànica atribuïda al mestre d’Osormort, que es va rehabilitar l’any 2012, i l’església de Sant Climent de Tor és del segle XII.

Aquesta ruta es pot fer tot passejant i és de fàcil recorregut.


La ruta del puig Segalar

  • Marenyà – puig Segalar – Marenyà:  8,23 km

Aquesta ruta combina la pujada al puig Segalar, des d’on podeu veure una vista panoràmica del golf de Roses, Empúries, les planes de l’Alt i el Baix Empordà i fins al cim del Canigó, amb la visita a l’església de Sant Esteve de Marenyà que conserva pintures romàniques a l’interior.


La ruta de la riba del Ter

  • Canet de la Tallada – illa de Canet – Canet de la Tallada:  6,14 km

Una ruta a peu o en bicicleta per satisfer els amants de la fotografia i la meditació. La quietud de l’entorn del riu Ter, amb l’illa de Canet (reserva natural de fauna salvatge 1996) al mig del riu, un observatori d’aus i les restes d’un aeròdrom republicà de la Guerra Civil, són els atractius d’aquesta ruta per fer amb amics, sol o en família.


La ruta de la plana dels conreus

  • De la Tallada d’Empordà a Canet de la Tallada passant per la plana dels conreus: 6,14 km

Aquesta ruta us porta per la plana dels conreus, on podeu veure l’activitat agrícola de la nostra contrada. A cada època de l’any veureu les diverses tasques que fan els pagesos: llaurar, sembrar, collir, podar o plantar. El saber del pagès dicta el moment precís de cada feina: cada conreu té el seu temps i cada tasca el seu moment. El paisatge canvia, així, a cada estació. Els verds de la primavera, els daurats de l’estiu i els marrons de l’hivern són l’alternativa al blau del mar i ens fan la passejada agradable i variada.


Més informació