L’EMPORDÀ

Tant si parles amb un habitant de Begur com del Port de la Selva, cap empordanès es definirà a si mateix com de l’Alt o del Baix Empordà, sinó tan sols de l’Empordà: d’una comarca natural, dividida en dues unitats administratives.

I si aquesta divisió té sentit quan parlem de tràmits o serveis al territori, en té molt poc quan parlem d’identitat i de patrimoni, i menys encara quan parlem de turisme.

L’Empordà evoca una destinació que ha sabut preservar una essència, un paisatge i un ritme vital que són comuns i sentits d’una punta a l’altra del territori.

Això, és avui l’Empordà, un sentiment compartit per empordanesos i visitants.

 • Situació geogràfica i accessos

  L’Empordà està situat al nord-est de Catalunya, a la província de Girona i comprèn les comarques de l’Alt i el Baix Empordà. S’hi pot accedir amb cotxe per la carretera N-II o per l’autopista AP-7 (sortides 2,3, 4, 5, 6, 7, 8 i 9) i amb avió a través dels aeroports de Girona-Costa BravaBarcelona Perpinyà. Pel que fa al transport públic, es pot arribar amb tren fins a les estacions de Girona, Caldes, Flaçà o Figueres i tot seguit, cal agafar algun dels nombrosos autobusos de Sarfa i/o Teisa que uneixen aquestes estacions amb les principals viles de l’Empordà.

 • Què visitar

  L’Empordà té un encant especial, tant en ciutats grans com en pobles petits. Molts nuclis costaners s’han convertit en municipis oberts al mar que han conservat una façana marítima on les platges i cales s’integren amb els espais portuaris, les cases de poble i els habitatges destinats al turisme. Aquestes ciutats i pobles arran de mar han esdevingut ciutats de serveis, que ofereixen una qualitat de vida per gaudir-ne tot l’any. Però una de les característiques del paisatge de l’Empordà és la gran multitud de pobles petits que existeixen a l’interior. Molts d’aquests municipis tenen un origen medieval, visible per les notables mostres de patrimoni que exhibeixen els seus carrers i places. En aquests, hom té la sensació que el temps s’atura, que es retrocedeix en el temps alhora que hi afloren els trets més amagats de l’essència empordanesa. Un encant per descobrir. Més informació

 • Què fer

  L’Empordà t’ofereix una gran diversitat de propostes per gaudir de la natura, a través dels espais naturals existents i les rutes i camins senyalitzats, de la cultura, a través de les propostes i visites guiades que t’ofereix el territori, la gastronomia, gràcies a les jornades i fires gastronòmiques que se celebren al llarg de l’any i del mar, a través de les propostes per descobrir el patrimoni mariner i l’oferta nàutica. Més informació

 • Activitats

  Descobreix quines activitats se celebren al teu voltant. Consulta l’agenda d’activitats