La Colla del Sinofós

Aquesta colla es va començar a gestar l’estiu de 2007. L’Ajuntament, amb ganes de promocionar la cultura en el municipi, va convocar una reunió per engegar diferents activitats de lleure. D’aquí en sorgí la Colla del Sinofós, un grup de gent gran amb ganes de passar unes estones agradables fent tallers i preparant celebracions.

Les dones que van liderar aquesta comissió van ser: la Roser de Tor, la Remei i la Lola de la Tallada, la Dolors Gasull, la Nita, la Paquita i la Maria Ruscalleda de Canet. Actualment, la Fina actua com a dinamitzadora contractada per l’Ajuntament. Malauradament al llarg dels anys, algunes persones del grup ens han deixat, tot i que la vida ho comporta, les trobem a faltar.

Aquest grup va néixer amb molta empenta i es va posar a treballar de seguida. La Roser de Tor, molt experta en manualitats i amb una creativitat sense límits, va liderar moltes activitats; això sumat a les ganes de fer de la resta del grup, va ser una combinació perfecta per engegar aquesta colla tan activa. S’organitzen tallers de tota mena, com ara els de memòria, de riure teràpia i de manualitats. També es fan activitats al Parc de Salut per mantenir el cos en forma i s’organitzen xerrades que interessen al grup. Es fan sortides culturals i també berenars i festes. Qualsevol esdeveniment agradable és motiu de celebració i qualsevol incident, per trist que sigui, és un motiu de fer pinya per ajudar a qui ho necessita.

La Caseta és el local de reunió dels dimecres a la tarda; és un lloc acollidor que permet sentir-s’hi a gust.

Durant aquests anys, a més de realitzar les activitats habituals, també s’han preparat moltes activitats solidàries, com ara el Dinar de la Marató o fer manualitats per vendre-les a favor d’alguna bona causa. Així mateix, s’han dut a terme activitats per afavorir la cohesió social, com la Castanyada, exposicions temàtiques per Sant Galderic, etc.

Habitualment ens agrada convidar familiars i/o coneguts d’altres pobles i, així, anem fent la colla més gran!

Tot va molt bé i les de la colla ens anem trobant periòdicament. La Colla del Sinofós és un grup de gent jove d’esperit obert a tot i a tothom.

I per què aquest nom? El nostre nom…, evidentment havíem de triar-ne un i, aquest, tots el vàrem trobar ideal, perquè si ens hi fixem el “si no fos” ens acompanya al llarg de tota vida: de petits, de nens, de joves… tant si som prims, com si som grassonets, rics, pobres, alts, baixets, guapos o no tan guapos. Bé, així és la nostra colla: tothom hi té cabuda, sigui jove, sigui gran, pensi verd o morat… A la Colla del Sinofós sempre hi trobarà un forat!

Us esperem els dimecres a la Caseta!

Salut a tothom!