Associació de Veïns de Canet

L’Associació de Veïns de Canet es va constituir legalment l’any 2006 i és hereva d’una primera agrupació formada per un nombre molt reduït de famílies, que havien començat a “fer poble” tot organitzant la festa de Sant Mateu, patró de Canet. Una missa seguida d’un dinar de germanor constituïen el cor d’aquesta festa. Val a dir que, gràcies a les aportacions econòmiques del tots els assistents i col·laboradors de la festa de Sant Mateu, es va poder dur a terme la restauració de l’església de Canet que va finalitzar l’any 1995.

D’aleshores ençà, el poble ha crescut en nombre d’habitants i, ara, ja hi ha 34 persones empadronades. Aquest creixement, juntament amb la bona avinença dels veïns, ha permès augmentar el nombre d’activitats que es realitzen de forma conjunta. Així doncs, els veïns de Canet tenim una cita anual amb el Carnaval de l’Escala (al qual assistim amb una carrossa), organitzem una calçotada, el dinar del Dilluns de Pasqua, el sopar d’estiu, la Festa Major, una cargolada, la nit de Halloween, el dinar de sant Esteve, el sopar de Cap d’Any i altres trobades no “programades” cada vegada que trobem una excusa prou bona per reunir-nos i passar una estona plegats.

Canet es troba localitzat en un lloc privilegiat a la plana de l’Empordà i a la riba del riu Ter. Per això, gaudir de la natura al nostre poble és molt agradable. A més de la ruta de la Riba del Ter, disposem d’una ruta que passa per l’antic aeròdrom de la Guerra Civil Espanyola i pels seus respectius refugis antiaeris. Totes dues rutes es poden fer a peu o amb bicicleta.

Ja veieu que disposem de tots els ingredients necessaris per poder gaudir de Canet. L’amabilitat i generositat dels veïns és destacable i, des d’aquestes línies, us convidem a visitar-nos per compartir amb vosaltres el nostre poble.

  • Contacte Ajuntament: 972 780 095