Temps d’espardenyes (I part)

Temps d’espardenyes

Aquest llibre s’ha escrit gràcies a les aportacions d’anècdotes i records de les persones grans del municipi. Està centrat en el període 1939-1960.

A partir de les anècdotes i vivències de 97 persones entrevistades, es va construir una situació novel·lada que ens transporta a una època passada. El llibre consta de tres capítols temàtics:

1- Anem a estudi.

2- Jugar i passar l’estona.

3- Les festes.

Tots ells estan lligats per una tendra història de relació entre uns nets i els seus avis, plasmant el fidel testimoni dels fets explicat pels testimonis reals. “El diàleg distès, alegre, amè i de confiança entre generacions fan que la novel·la agafi un caire atractiu i bonic.” Així ho expressava en Vicenç Fiol al seu pròleg.

L’objectiu és deixar constància escrita de com vivien en la seva joventut els nostres avis i àvies i, al mateix temps, poder aprendre que els sentiments essencials com l’amor, la constància, la responsabilitat, el desig de ser estimats, la necessitat de diversió, la bona harmonia amb els de casa i tants d’altres perduren en el temps.

Escrit per Roser Bagué i Paretas.

Editat per l’Ajuntament de la Tallada.