Oberta la convocatòria per a escollir el nou jutge o jutgessa de pau titular de la Tallada d’Empordà

L’Ajuntament de la Tallada d’Empordà ha publicat les bases per a l’elecció del jutge o jutgessa de pau titular de la Tallada d’Empordà.

La persona que ocupa el càrrec de jutge o jutgessa de pau és elegida al Ple de l’Ajuntament i nomenada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un període 4 anys.

Per a ser jutge/essa de pau, només cal ser major d’edat, tenir la nacionalitat espanyola i no estar immers en cap causa d’incapacitat, ni d’incompatibilitat per a l’exercici de les funcions jurisdiccionals (s’exceptuen les relatives a l’exercici d’activitats professionals o mercantils).

Tampoc és necessari ser llicenciat en dret. Tenen competència en l’àmbit civil, dels assumptes de quantia inferior als 90 €, excepte els supòsits inclosos en l’article 250.1 de la llei d’enjudiciament civil que, per raó de la matèria, corresponen als jutjats de primera instància i instrucció. Aquest article fa referència a les demandes que es derivin dels contractes d’arrendament de finques rústiques o urbanes.

Igualment, els jutges/esses de pau són competents, per delegació del Jutge Encarregat del cap del seu partit judicial, en matèria de Registre Civil, i així, practiquen les inscripcions sobre naixements, matrimonis i defuncions i emeten els certificats acreditatius en aquests àmbits de competència.

Actualment, ostenta aquest càrrec el Sr. Joan Lorenzo Quintana, com a jutge de pau titular de la Tallada d’Empordà, nomenat per acord de Ple de 13 de febrer de 2020 i per la sala de Govern del TSJC el dia 13 d’octubre de 2020.

Trobant-se pròxim a finalitzar el període de quatre anys pel qual fou nomenat l’actual Jutge de Pau titular de la Tallada d’Empordà, i d’acord amb el que estableixen els articles 4 a 7 del Reglament 3/1995, de 7 de juny, dels jutges de pau, s’obre convocatòria pública per a l’elecció i nomenament de l’esmentat càrrec per a un període de quatre anys.

Les persones que tinguin interès en prendre part en el procediment selectiu han de complir els següents requisits:

a)  Tenir nacionalitat espanyola.

b) Ser major d’edat.

c)  Residir al municipi de la Tallada d’Empordà.

d) No estar afectat per cap de les causes d’incapacitat que estableix l’article 303 de la LOPJ.

e)  No incórrer en cap de les causes d’incompatibilitat i prohibicions regulades als articles 389 a 397 de la LOPJ.

La candidatura es podrà presentar fins al dia 21 d’octubre de 2024, de forma presencial o electrònica, mitjançant una instància genèrica acompanyada de: